top of page
Zoeken
  • Eveline Smeeten

Het Looppatroon

Bijgewerkt op: 24 sep. 2021


We leren als klein kind, indien we een goede gezondheid hebben, vanzelf lopen. Dat zit in onze genen. Ten opzichte van de dierenwereld doen we daar erg lang over, maar met vallen en opstaan, komen we er meestal vanzelf. We denken er niet bij na, alleen als er klachten komen.


Veel mensen lopen met te veel hielgang, doordat de knie die naar voren beweegt, teveel gestrekt wordt. Dit is een zwaardere vorm van lopen.


In mijn praktijk leer ik mensen lopen vanuit de knie. Het meest simpele is om tijdens het lopen, in gedachten, eerst de knie naar voren te sturen. Dit is een nauwelijks waarneembare beweging, maar als je dit voor het eerst doet voelt dit overdreven. Handig om dit eerst met behulp van een spiegel te oefenen (je loopt er naar toe en kijkt naar jezelf in de spiegel en denkt daarbij aan het naar voren brengen van de knie)


Dit zorgt dan vanzelf voor een betere afwikkeling van de voet en waarbij het lichaamsgewicht makkelijker meegenomen wordt.

Als ik dit mijn cliënten deze vorm van lopen aanleer hoor ik bijna standaard dat het een stuk lichter en makkelijker loopt. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page