top of page
Zoeken
  • Eveline Smeeten

Kleine stappen maken

Dat we moeten bewegen om zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid optimaal te houden weten we allemaal.

Weten en doen zijn echter twee verschillende dingen. We weten het wel, maar doen het lang niet altijd. Dit laatste is voor onze gezondheid natuurlijk niet handig.


Het is nu eenmaal niet zo dat we allemaal genieten van sporten of een andere lichamelijke activiteit. Daar waar voor de één het sporten bijna een verslaving is, heeft de ander hier een hekel aan. Logisch dus dat de laatste persoon niet zo snel in beweging komt.


Een belangrijk aspect hierin is, dat we vaak te veel willen en vooral te snel resultaat willen zien. In beide gevallen worden we teleurgesteld en geven we de moed op.


Weet je van jezelf dat je meer zou moeten bewegen, zorg dan dat je HAALBARE doelen stelt.

Zo kan het zijn dat het lopen van een rondje rond de salontafel voor iemand die de hele dag zit aanvankelijk het hoogst haalbare is. Spreek dan met jezelf af dat je dat gaat doen. Elke dag minimaal 1 keer. Misschien zelfs eerst een paar weken lang, voordat je merkt dat het je niet zoveel moeite meer kost. Pas dan kan je denken aan uitbreiding.


Zo is het meedoen aan Nederland in Beweging voor veel ouderen (maar ook zij die nog niet vallen onder de categorie ‘oud’) een hele mooie manier om in beweging te komen. Moet ik direct alles mee kunnen doen? Nee. Moet ik elke doordeweekse dag meedoen? Nee! Doe dat wat voor jou haalbaar is en spreek met jezelf af dat dat het beginpunt is.


Zorg dat de stappen klein genoeg zijn om het vol te kunnen houden.


En je mag jezelf best een beloning geven als je de activiteit de eerste week of maand hebt volgehouden!

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page